Gewichtsverlies

Het principe van gewicht verliezen is simpel; eet minder dan u gewend bent en u raakt gewicht kwijt. Toch is dit niet zo makkelijk als het lijkt en gezegd wordt. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan simpelweg minder of anders eten. Een afslankdieet zal daarom ook niet bij iedereen effectief zijn.

Gedragsverandering en gewoonteverandering
Bij blijvend gewichtsverlies komt met name verandering van gewoonte en gedrag kijken, waar ik tijdens de begeleiding dan ook veel aandacht aan besteed. Blijvende gewoonte- en gedragsverandering met betrekking tot voedingsgewoonten zijn dé sleutel naar blijvend gewichtsverlies. Tijdelijk een dieet volgen is voor de meeste mensen wel te doen. Het heeft een projectmatig karakter waarbij er naar een einddoel (streefgewicht) gestreefd wordt. Hiervoor is de vaak genoemde discipline nodig. Echter, discipline heeft een tijdelijk karakter. Zolang er geen blijvende veranderingen in het eetgedrag doorgevoerd worden, is de kans zeer groot dat het gevreesde jojo-effect optreedt. Dit gebeurt dan ook vrijwel altijd na het volgen van een (crash)dieet.

De eerste stap tot succesvol gewichtsverlies is dat u kritisch leert te kijken naar uw voeding en eetgewoontes. Dit kan confronterend zijn, maar stelt u wel in staat om concreet inzicht te krijgen in waar de werkelijke en blijvende winst valt te behalen. Daarom streef ik zoveel mogelijk naar persoonlijk maatwerk. Met andere woorden; het voedingsadvies wordt op u afgestemd. Dit gaat met vallen en opstaan en dat moet ook; juist van vallen kan men het meeste leren om zo nieuwe gewoonten te ontwikkelen en te behouden. Hier wordt dan ook geen aandacht aan besteed bij diëten die snel gewichtsverlies beloven. Mijn aanpak is dan ook gericht op blijvende resultaten.

Contact

Telefoonnummer

Elke werkdag van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar op +31 (0)6 17 99 2002